Garage Wiegerinck

Kerkstraat 17
7471 AE Goor

0547-272707

www.wiegerinckgroep.nl


Informatie

In 1887 begon de rijke historie van garage Wiegerinck aan de Grotestraat in Goor. De oprichter was mijn overgrootvader Bart Wiegerinck I. Hij begon in het pand een Koperslagerij, later werd er ook een Galanteriewinkel (potten en pannen) gestart en er werden fietsen verkocht die ze zelf fabriceerden.
Wat in eerste instantie begon met de fietsen werd uitgebreid met motorfietsen en al snel volgden de eerste auto’s zoals Spijker, Dion bouton en … Chevrolet.

In 1925 kocht mijn overgrootvader Bart I het pand aan de Kerkstraat en hier vestigde mijn Opa een auto- en taxibedrijf met een Tankstation. Op deze locatie zijn nu nog gevestigd.
Bart II ging door met de auto’s en vrachtwagens en zijn broer Gerrit met de koperslagerij.
We werden Importeur van Chevrolet, onderdeel van het amerikaanse General Motors concern, de grootste autoproducent ter wereld, nu ook nog.
Na de oorlog werd de import van Chevrolet door GM Rotterdam behartigd en werden we dealer van Chevrolet en later servicedealer van Opel.

In 1995 kregen we het Dealerschap van Suzuki aangeboden en hebben deze kans aangepakt. Suzuki is een partner van General Motors en Opel, dus de link was al snel gelegd.

Tevens werd de onderhoudspoot van het bedrijf uitgebreid met service aan alle merken en types auto’s, bestelwagens, lichte vrachtwagens, campers en 4X4 voertuigen.

In 1992 werd ons tankstation gerenoveerd en aangepast aan de laatste eisen. Als een van de eerste tankstations voldeden we hiermee aan de laatste milieu eisen.
Eind 1999 begon de nieuwbouw van onze werkplaats, hierbij is in ruimte en uitrusting zwaar geïnvesteerd. Tevens zij er in maart 2000 nog enkele kleine aanpassingen doorgevoerd. Medio 2000 was er de oplevering van het vernieuwde dealerbedrijf, werkplaats, kantoren en de showroom. De showroom is gevestigd in de "Oude Werkplaats".

In 2003 is wederom groots geïnvesteerd in het tankstation een nieuwe installatie met de modernste automatisering en nieuwe brandstofdispensers en aanverwante apparatuur om u als onze klant nog beter in uw mobiliteit te kunnen voorzien.

Voorjaar 2005, overname Gebr. Lenderink B.V. te Hengelo, op dit moment het oudste actieve Suzuki dealerbedrijf van Oost-Nederland, met deze bevriende voormalige collega en nu dus onderdeel van de Wiegerinck Groep, breidden we ons bewerkingsgebied uit naar centraal Twente, Ook hier is al fors geïnvesteerd in gebouwen, uitstraling en werkplaatsuitrusting.
Om u ook hier een optimale service te kunnen bieden zoals u als vanouds van ons gewend bent.

Anno 2005 staan er op ieder vakgebied enthousiaste experts voor u klaar of het nu gaat om een Nieuw of gebruikt vervoermiddel, onderhouds- en reparatiebehoefte van uw wagenpark, Wagenparkbeheer, Lease, Financierings- of Verzekeringsactiviteiten, Verhuur, Schadeherstel, STEK erkende Aircoservice of brandstoffen.

Medio 2006 staan in zowel onze vestiging Goor als Hengelo, nog diverse renovatie’s, verbouwingen als uitbreidingen gepland.

Zo kunnen we ook in de 21ste eeuw nakomen wat we beloven:
U zo goed, snel en compleet mogelijk te helpen met uw totale mobiliteit.

Foto's Garage Wiegerinck

Geen foto's toegevoegd.

Merken van Garage Wiegerinck

Suzuki dealers in Goor

Meningen over Garage Wiegerinck


Koppelingen